Jan Berg

Achtergrond

Jan’s liefde voor radio begon in de jaren 70, toen hij begon te experimenteren met radiotechnologie. Het was een opwindende tijd waarin de ether vol was van mogelijkheden en vrijheid. In 1975 kreeg Jan de kans om zijn eerste programma uit te zenden via een piratenstation op de FM in de prachtige Duin- en Bollenstreek.

Met elke uitzending groeide Jan’s passie voor radio, en na een paar jaar besloot hij de overstap te maken naar de ziekenomroep. Het was een bijzondere ervaring om programma’s te verzorgen voor mensen die in het ziekenhuis verbleven. Jan voelde zich vervuld door de wetenschap dat zijn stem en muziek een bron van troost en afleiding konden zijn voor degenen die het nodig hadden. Hij zette zich met toewijding in voor de ziekenomroep, en dit duurde voort tot het jaar 2017.

In 2011 kreeg Jan een opwindende kans toen hij deelnam aan de nationale DJ-verkiezingen georganiseerd door de NPO. Zijn talent en charisma werden opgemerkt door de mensen achter Radio Waddenzee 1602 AM. Ze waren onder de indruk van zijn presentatie tijdens de uitzendingen en vroegen hem om voor hun programma’s te komen werken. Het was een eer voor Jan om deel uit te maken van zo’n gewaardeerd radiostation.

Helaas, in 2013, kwam er een einde aan het avontuur van Radio Waddenzee. Maar dat hield Jan en een aantal van zijn oud-collega’s niet tegen. Vastberaden en vol passie besloten ze om MGA.FM op te richten. Samen creĆ«erden ze een nieuw platform waar ze hun liefde voor muziek en radio konden voortzetten.

Sinds 2020 is Jan ook dagelijks te horen op Waterland Radio, waar hij zijn passie voor radio blijft delen met de luisteraars. Jan heeft in de loop der jaren veel bereikt en zijn liefde voor radio is alleen maar sterker geworden. Zijn toewijding aan het medium is bewonderenswaardig en zijn inzet voor het maken van kwalitatieve radioprogramma’s is ongeĆ«venaard.

Rate it

Presentatie

0%