Alternative

Indiezine

Met Henk en Dennis

Achtergrond
share close
Woensdag 19:00 trending_flat 20:00

IndieZine, oorspronkelijk bedacht door Dennis van Leeuwen, is een programma dat in 2012 tot leven kwam. Vanaf het begin was het idee om een programma te creëren dat zich richt op alternatieve muziek, waarbij indie het voornaamste genre zou zijn. Echter, het genre indie is eigenlijk lastig te definiëren. Laten we zeggen dat Dennis ervoor heeft gekozen om zich te richten op muziek uit het rockgenre, voornamelijk afkomstig van Engelse bands.

Vanaf het allereerste moment speelde Henk een belangrijke rol in het programma. Hij is vrijwel bij alle uitzendingen aanwezig geweest, met uitzondering van misschien vijf keer. Tijdens het programma hebben Dennis en Henk contact gelegd met Nederlandse bands, die op hun eigen unieke manier werden geïnterviewd.

In de loop der jaren heeft het format van IndieZine een paar keer wijzigingen ondergaan. Er is zelfs een periode geweest waarin IndieZine tijdelijk gestopt was. Echter, Dennis en Henk zijn altijd doorgegaan met hun programma “Henk en Dennis op de Radio”. Maar sinds 2023 is IndieZine dan eindelijk weer terug op Waterland Radio. En nog steeds draait het programma die muziek die je niet vaak hoort, maar waarvan je denkt: “Wow, wat een geweldig nummer eigenlijk!”

Stuur je muziektip naar dennis@waterlandradio.nl


Rate it
0%