Rob van Dijk

Achtergrond

Alternative

het Aandeel | Rob

met Rob van Dijk

Sinds juni 2016 presenteert Rob van Dijk dagelijks zijn Aandeel vanuit een eigen radiostudio in zijn woonkamer. De muziek: Classic Rock, Britpop en albumtracks, hoofdzakelijk oud maar ook altijd een paar nieuwe. De show kent verder twee vaste onderdelen: een live mini-concert en een lang nummer van tenminste 6 minuten. Ook buiten die onderdelen probeert Rob veel (versies van) nummers te draaien die je zelden ergens anders hoort. En toch ken […]Rob van Dijk wilde als tiener al het radiovak in en verhuisde daarom eind jaren ’70 naar Den Haag om in zijn vrije tijd bij radiopiraten ‘in de leer’ te gaan. Van 1982 tot 1986 maakte hij het roemruchte ‘Antimonopolie’, een mediaprogramma dat veel aandacht besteedde aan de lokale Haagse piratenscene.

Twee jaar later werd hij nieuwslezer op Radio 10. Daarna was hij te horen op onder meer Radio West, RTV Rijnmond, de Stadsradio’s in Rotterdam en Den Haag, WOS-radio in het Westland en tussen 2001 en 2012 op Radio Nederland Wereldomroep.

Sinds juni 2016 presenteert hij dagelijks van 22 :00 tot 23:00 uur zijn AANDEEL vanuit een eigen radiostudio in zijn woonkamer. Daarnaast presenteert hij sinds 2022 het programma Countdown of Album Sounds, de album top 40, op  de vroegere Britse zeezender Radio Caroline.

Rate it

Presentatie

0%