Alternative

IndieZine
Henk en Dennis

Met Henk en Dennis

Achtergrond
share close
Woensdag 19:00 20:00

Op de woensdagavond is er een bijzonder radioduo dat al sinds 2010 de luisteraars vermaakt bij Waterland Radio. Henk en Dennis, twee gepassioneerde muziekliefhebbers, hebben samen een fascinerende reis doorgemaakt op de radio. Wat begon als het programma IndieZine, waarbij ze zich richtten op alternatieve muziek, groeide uit tot een platform waar ze ook andere muziekgenres en wereldproblematiek bespreken. Laten we eens kijken naar de evolutie van hun programma en hoe ze een eigen studio opzetten om IndieZine nieuw leven in te blazen.

In 2012 maakten Henk en Dennis een opmerkelijke stap naar RTV Purmerend om hun nieuwe programma, IndieZine, te lanceren. Met IndieZine wilden ze muziek uit het alternatieve muziekgenre promoten. Ze draaiden niet alleen nieuwe muziek, maar belden ook regelmatig met bands om inzichten te delen. Hoewel het idee van IndieZine voornamelijk afkomstig was van Dennis, was Henk altijd aan zijn zijde en samen vormden ze een dynamisch team.

Na zes jaar IndieZine begonnen Dennis en Henk te verlangen naar het draaien van muziek uit andere genres en het bespreken van wereldproblematiek. Ze realiseerden zich dat ze hun programma wilden verbreden en een bredere impact wilden hebben op hun luisteraars. Daarom besloten ze het programma om te dopen naar “Henk en Dennis op de Radio.”

In 2018 verlieten Henk en Dennis de studio van RTV Purmerend en verhuisden ze naar de studio van Waterland Radio. Ze ontdekten al snel dat de studio van Henk de perfecte locatie was voor hun programma. De mogelijkheid om naar buiten te lopen en radio te maken in de tuin voegde een nieuwe dimensie toe aan hun uitzendingen.

In 2022 kwam Dennis met het idee om een eigen studio in te richten en IndieZine weer nieuw leven in te blazen. Ze besloten om afwisselend gebruik te maken van de studio van Henk en de zolder van Dennis. Elke week, van 19:00 tot 20:00, presenteren ze een boeiende radioshow/podcast waarin ze zowel hun persoonlijke dilemma’s bespreken als het beste alternatieve werk laten horen.

Henk en Dennis hebben een opmerkelijke reis doorgemaakt op de radio, beginnend met IndieZine en uiteindelijk uitbreidend naar een programma waarin ze verschillende muziekgenres verkennen en de “problemen van de dag” aansnijden. Hun toewijding aan de muziek en hun publiek blijkt uit hun inspanningen om een eigen studio op te zetten en IndieZine weer tot leven te brengen. Luisteraars kunnen elke woensdagavond genieten van een uur vol inspiratie, nieuwe muziek en boeiende discussies, terwijl Henk en Dennis hen meenemen op een intrigerende reis door de wereld van muziek en dilemma’s.


Rate it
0%