We zijn sinds enkele tijd achter de schermen bezig met het vernieuwde Waterland Radio. In de praktijk wil dat zeggen dat we de uitzendstraat opnieuw hebben ingericht, de muziekdatabase hebben voorzien van nieuwe muziek, enkele formats hebben bedacht en de website bouwen.

Er is al veel werk verzet maar we zijn er nog niet helemaal. Zo moet er nog veel muziek toegevoegd worden. Vooral voor de 80’s Dance Report op zaterdagavond. Daarnaast willen we nieuwe vormgeving, oftewel jingles, laten maken. Daar hebben we ook leuke ideĆ«en over.

De radioplayout, de computer die de muziek afspeelt, speelde ons een beetje parten de afgelopen dagen. We hoorden zo een aantal dropouts, korte pauze, per uur. Waar kwam dat nou vandaan? Dus van alles geprobeerd. Processing uit, processing aan, andere software voor het uitzenden van de stream, verplaatsen van de server naar een andere locatie… we kwamen er niet uit. Maar nu we aan de koeling gewerkt hebben lijkt het probleem verholpen. Lijkt… we kloppen het nu even af onder de houten tafel.

Je ziet, een hoop werk. Maar we vinden het leuk om te doen hoor!

Geschreven door Dennis

Rate it

0%